Protection of personal data and privacy policy

Protection of personal data and privacy policy

EHO PR, Elizabeta Bobnar Najzer, s.p.

 

Websites https://www.center-grabovoi.si/ in https://edu.center-grabovoi.si/membershipsportal are part of the EHO PR offer, Elizabeta Bobnar Najzer, s.p., Drenik Street 18, 1000 Ljubljana. registration number 3545555000, Ljubljana, Slovenia, of the day 18. 05. 2009; Tax number SI47746971. info@center-grabovoi.si

Here we explain in detail, how we use personal information, which you provide to us when using the website and when ordering services, offered by EHO PR, Elizabeta Bobnar Najzer, s. p. At EHO PR, Elizabeta Bobnar Najzer, s. p., (hereinafter referred to as the "provider") we care about the privacy of our customers and stakeholders, ki nam, due to the need for two-way communication, provide their data.

Here we explain in detail, how we use personal information, which you provide to us when using the website and when ordering services, offered by EHO PR, Elizabeta Bobnar Najzer, s. p. At EHO PR, Elizabeta Bobnar Najzer, s. p., (hereinafter referred to as the "provider") we care about the privacy of our customers and stakeholders, ki nam, due to the need for two-way communication, provide their data.

What is personal information?

Personal information is information, which directly or indirectly define you as an individual, where “indirect” means in combination with other information, e.g.. with your name, email address, location data or other identifiers

Communication

The provider will contact the user via means of distance communication only, unless expressly objected to by the user. Advertising emails will contain the following components:

  • they will be clearly and unambiguously marked as advertising messages,
  • the sender will be clearly visible,
  • various actions, promotions and other marketing techniques will be marked as such; the conditions for participation in them will also be clearly defined,
  • the method of unsubscribing from receiving advertising messages will be clearly presented,
  • željo uporabnika, that he does not want to receive advertising messages, the provider will explicitly comply.

Child care

Advertising messages will be clearly visible (taking into account age) and clearly separated from sweepstakes and competitions. Any communication, intended for children, will be appropriate to their age and will not exploit the trust of children, lack of experience or sense of loyalty.

The bidder may not accept an order from someone, of which he knows or suspects, that he is a child, without the express permission of his parents or guardians. The provider may not accept any personal data without the express permission of their parents or guardians, concerning children. Also, the provider may not disclose data to a third party, adopted from children, the exception is parents or guardians.

The provider may not offer free access to products or services, which are harmful to children.

User opinions / comments

Opinions or comments of users and product reviews, written by customers, are part of the functionality of the store, intended for the user community. The provider allows, that the opinion is written by any store user, before final publication, the provider reviews them. The bidder will not publish opinions or contributions, which are in any way offensive, obscene or, in the opinion of the provider, do not benefit other users and visitors.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Zbiranje podatkov

Na spletnih straneh podjetja EHO PR, Elizabeta Bobnar Najzer, s.p., https://www.center-grabovoi.si/ in https://edu.center-grabovoi.si/membershipsportal lahko z uporabo spletnih obrazcev zahtevate dodatne informacije ali pa z nami stopite v stik prek elektronske pošte. V teh primerih vas posebej obvestimo, katere osebne podatke morate posredovati in katere posredujete po želji, kako bodo ti podatki uporabljeni in kako zahtevate odstranitev osebnih podatkov z naših seznamov

Katere osebne podatke zbiramo?

Če ste le obiskovalec spletnih strani ponudnika, o vas zbiramo podatke le z uporabo piškotkov.

Če ste se naročili na naše e-novice, o vas obdelujemo email naslov.

Če ste uporabili kontaktni obrazec na spletni strani, o vas zbiramo tudi druge osebne podatke, ki jih potrebujemo za odgovor na vaše sporočilo oz. za izvajanje storitev (ime, email naslov in telefonska številka.).

Ob naročilu na naše storitve (programi in dogodki) o vas zbiramo ime, email naslov, telefonska številka in vaš naslov.

Kakšne podatke zbiramo

Na spletnih straneh ponudnika zbiramo sledeče osebne podatke za potrebe stika z uporabniki, obveščanja in direktnega trženja: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko, ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnih mestih https://www.center-grabovoi.si/ in https://edu.center-grabovoi.si/membershipsportal

Spletni mesti https://www.center-grabovoi.si/ in https://edu.center-grabovoi.si/membershipsportal in EHO PR, Elizabeta Bobnar Najzer, s. p., ne odgovarjajo za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik.

Spletni mesti https://www.center-grabovoi.si/ in https://edu.center-grabovoi.si/membershipsportal in EHO PR, Elizabeta Bobnar Najzer, s. p., lahko na uporabnikov računalnik shrani piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletne strani).

Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca do 2 leti, potem postanejo neaktivni.

Način in namen obdelave osebnih podatkov

Z uporabo spletnih mest ponudnika se uporabnik strinja z vsakokratno veljavnimi pravili in splošnimi pogoji, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev in pravil ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov. Podjetje EHO PR, Elizabeta Bobnar Najzer, s. .p., kot upravljavec podatkov lahko le-te v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.

Podatkov o uporabnikih spletnih strani v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam.

Prijava na e-novice

Uporabniki se lahko prijavijo na e-novice, s katerimi jih ponudnik do preklica obvešča o novostih v ponudbi na spletu in ostalih prodajnih mestih, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah. S prijavo na e-novice se uporabnik vpiše v seznam prejemnikov e-novic, ki je istočasno tudi baza prejemnikov ugodnosti, ki jih ponudnik nudi svojim uporabnikom. Za prijavo na e-novice ponudnik zbira sledeče podatke: e-naslov, ime in priimek.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom uporabnik na navedeni naslov prejme potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega je do preklica prijavljen na e-novice ponudnika.

Uporabnik lahko kadarkoli pisno ali s klikom na gumb »Odjava« v e-novicah zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. The user can also request data transfer or acquaintance with them.

The operator undertakes, to carefully protect the data in accordance with the law, governing the protection of personal data. The e-news is sent by the provider via the KARTRA web application.

How we use (we process) your personal information?

All personal data provided is treated confidentially and is used only for the purpose, for which they were transmitted. We use an appropriate level of protection and have established reasonable physical, electronic and administrative measures, s katerimi zbrane podatke varujemo pred nenamernim ali nezakonskim uničenjem, izgubo, spreminjanjem, nepooblaščenim razkritjem osebnih podatkov ali pred nepooblaščenim dostopom do osebnih podatkov, ki so bili preneseni, shranjeni ali drugače obdelani. Dostop do vaših osebnih podatkov je dovoljen samo ponudnikom storitev, ki te podatke potrebujejo iz poslovnih razlogov (poslovni »need-to-know«), ali tistim, ki jih potrebujejo za opravljanje svojega dela.

V primeru kršitve varnosti osebnih podatkov bo ponudnik sledil vsem relevantnim predpisom o kršitvi podatkov.

Če ste nam preko kontaktnega obrazca poslali sporočilo, se vaš email naslov uporablja za pošiljanje odgovora.

Če ste preko obrazca naročili storitev ponudnika, se osebni podatki zbirajo in obdelujejo za sklenitev in izvajanje pogodbe, tj. za zagotovitev naročenih storitev ter obveščanje o dodatnih podrobnostih omenjenih storitev, morebitnih spremembah, dodatnih podrobnostih, navodilih za uporabo storitev oz. to provide information in connection with the provider's services

The data collected when ordering services is also used to issue an invoice.

Your personal data will be disclosed by the provider only to the third parties listed under the conditions written below, whereby the provider will provide, that your personal data will be processed, protected and transferred in accordance with applicable regulations:

External service providers

If necessary, we will carry out certain works, who contribute to our services, empower other companies and individuals. For example, we may provide personal information to contractors to host our database and applications, for data processing services or for sending information, you requested, to provide support services, etc.. We will provide such data to external service providers or make it available only to the extent, required by a specific purpose. They will not be allowed to use this information for any other purpose. The provider's external service providers are contractually obliged to respect the confidentiality of your personal data.

Business transfer

The data may be passed on to data processing companies and information services, which ensure the smooth operation of the website and its improvements (server hosting, email marketing…); marketing agencies for the purpose of remarketing (in encrypted form); companies, which ensure a smooth purchase process (Paypal, delivery services, etc.) but only in moderation, which is necessary for the successful execution of the order.

In connection with any reorganization, status transformation, sale or any other transfer of funds (under the common name "business transfers") we will transfer the data to a reasonable extent and as will be necessary for the business transfer, provided that, that the receiving party undertakes to respect your personal data in accordance with the applicable personal data protection regulations. We will continue to ensure the confidentiality of all personal information and notify affected users, before personal information becomes subject to another privacy policy.

Public authorities

We will only disclose your personal information to public authorities in cases, when required by national or European Union law. The provider will e.g.. responded to court requests, law enforcement and other state authorities, which may also include the national authorities of another EU Member State

Legitimate interest

We use your personal information based on a legitimate interest to detect and prevent fraudulent use and misuse of services or subscriptions to them., further within the framework of ensuring the stable operation of our system and services, as well as for the purposes of implementing information security measures, meeting service quality requirements and detecting technical failures of systems and services.

Based on a legitimate interest, we also use your personal data for the purposes of possible executions, judicial and extrajudicial recovery.

Access and correction of your personal data and exercise of other rights

As a user of the provider's website or. the subscriber of the service provider you have the right to check whether the provider processes personal data about you and to access personal data, which we keep about you or. we process (in this case, we will provide them to you in the form of a PDF document, which is machine readable). You can always ask, that inaccurate personal information about you is corrected. If you think so, that there is no longer a justifiable reason for further use or. processing of your personal data let us know, but certain personal data, which we collect on the basis of the Value Added Tax Act should not be deleted. You are also right, to limit the use of your personal information in cases, when you dispute the accuracy of personal information, when you rate, that the processing is illegal but you do not want to be deleted and when personal data are no longer needed for the purpose of processing you need them to enforce legal claims. In the case of subscribing to e-news, you have the right to object to the processing of your personal data.

To possibly exercise their described rights, please, da nam svojo zahtevo posredujete pisno, preko elektronske pošte na naslov info@center-grabovoi.si .

O vaši zahtevi vam bo odgovorna oseba odgovorila v predpisanem roku 1 meseca. V primeru zapletenosti in večjega števila zahtev lahko rok podaljšamo za največ dva dodatna meseca, o čemer boste obveščeni.

Hramba

Ponudnik hrani osebne podatke, ki jih je prejel od vas, to 1 leta po opravljeni storitvi oz. od zadnje komunikacije. V primeru, da uporabnik izvede naročilo, bo ponudnik osebne podatke uporabil za obdelavo oddanega naročila. Skladno z 86. členom ZDDV zagotavlja hrambo računov, ki se nanašajo na dobave blaga ali storitev na ozemlju Slovenije najmanj 10 let po poteku leta, na katero se računi nanašajo – s tem pa se hranijo tudi podatki, ki so na računu.

Cookies

Ponudnik lahko na uporabnikov računalnik shrani piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca do 2 leti, potem postanejo neaktivni. Preverite seznam piškotkov, ki jih uporabljamo.

Sodelovanje v nagradnih igrah

Obdelavo podatkov, zbranih s sodelovanjem v nagradnih igrah, urejajo pravilniki o nagradnih igrah.

Nakupovanje

V primeru, da uporabnik izvede naročilo, bo ponudnik vpisane podatke uporabil za obdelavo oddanega naročila. Ponudnik v skladu s 86. členom ZDDV zagotavlja hrambo računov, ki se nanašajo na dobave blaga ali storitev na ozemlju Slovenije najmanj 10 let po poteku leta, na katero se računi nanašajo – s tem pa se hranijo tudi podatki, ki so na računu.

Kontaktni obrazci in posredovanje e-sporoči

Uporabnik lahko specifična vprašanja posreduje tudi preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, in s tem upravljavcu zaupa navedene podatke. Ti bodo uporabljeni za rešitev uporabnikovega vprašanja. E-naslovi, navedeni na spletni strani, niso osebni, pač pa poslovni e-naslovi. Torej niso vezani na eno fizično osebo, pač pa podatke, posredovane na ta način, lahko obdelujejo različne osebe – z namenom hitre in učinkovite rešitve uporabnikovega vprašanja. S pošiljanjem e-sporočila preko spletnega obrazca ali na naslove, navedene na tem spletnem mestu, se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe spletnih mest ponudnika

Vaše pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatk

Uporabnik lahko kadarkoli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov. Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnih mestih ponudnika lahko naslovi tudi na elektronski naslov info@center-grabovoi.si

Posameznik lahko od ponudnika zahteva dostop do osebnih podatkov, popravek, izbris ali omejitev obdelave svojih osebnih podatkov, ima pravico do ugovora obdelave in prenosljivosti svojih osebnih podatkov.

Pravica do seznanitve: vedno imate pravico do seznanitve ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki in če se, dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije: (a) namene obdelave; (b) vrste zadevnih osebnih podatkov; (c) uporabnike ali kategorije uporabnika, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki; (d) predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja; (e) kadar osebni podatki niso zbrani od vas vse razpoložljive informacije v zvezi z njihovim virom.

Pravica do popravka: imate pravico, da popravimo netočne osebne podatke v zvezi z vami ter ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov.

Pravica do izbrisa: pravico imate doseči, da vaše osebne podatke izbrišemo, kadar velja eden od naslednjih razlogov: (a) osebni podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani; (b) kadar prekličete privolitev, na podlagi katere poteka obdelava in kadar za obdelavo ne obstaja nobena druga pravna podlaga; (c) kadar obdelavi ugovarjate, za njihovo obdelavo pa ne obstajajo nobeni prevladujoči zakoniti razlogi; (d) osebni podatki so bili obdelani nezakonito.

Pravica do omejitve obdelave: pravico imate doseči, da omejimo obdelavo vaših osebnih podatkov, kadar velja en od naslednjih primerov: (a) kadar oporekate točnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov; (b) je obdelava nezakonita, vi pa nasprotuje izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahteva omejitev njihove uporabe; (c) vaših osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, temveč jih vi potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov; (d) če ste vložili ugovor v zvezi z obdelavo, ki temelji na zakonitih interesih ponudnik, dokler se ne preveri, ali naši zakoniti razlogi prevladajo nad vašimi razlogi.

Kadar je bila obdelava vaših osebnih podatkov omejena v skladu s prejšnjim odstavkom, se taki osebni podatki z izjemo njihovega shranjevanja obdelujejo le z vašo privolitvijo, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov ali zaradi varstva pravic druge fizične ali pravne osebe. Pred preklicem omejitve obdelave vaših osebnih podatkov smo vas o tem dolžni obvestiti.

Pravica do prenosljivosti podatkov: pravico imate, da prejmete vaše osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, kadar obdelava temelji na vaši privolitvi ali se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi. Na vašo zahtevo, kadar je to tehnično izvedljivo, se lahko osebni podatki neposredno prenesejo k drugemu upravljavcu.

Pravica do ugovora: kadar vaše podatke obdelujemo na podlagi zakonitega interesa za namene trženja, lahko taki obdelavi kadarkoli ugovarjate.

Pravica do vložitve pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu: če o vaši zahtevi ne odločimo v zakonskem roku ali vašo zahtevo zavrnemo, imate možnost vložitve pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu.

Kako zagotavljamo varnost podatkov

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh uporabnika ali kako drugače (preko e-pošte, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo ponudnik varoval ter preprečeval njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani pooblaščene osebe ponudnika (zaposleni, pogodbeni partnerji) z uporabniškim imenom in geslom. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla. Ponudnik za prenose vseh osebnih podatkov uporabnika uporablja tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij, poslanih z naročili.

Posredovanje podatkov pooblaščenim partnerje

Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljavcu, so zaupni. Ponudnik jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke pa lahko posreduje zaupanja vrednim partnerjem ali po zakonski dolžnosti, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Podatki so lahko posredovani: družbam za obdelavo podatkov in informacijske storitve, which ensure the smooth operation of the website and its improvements (server hosting, email marketing…); marketing agencies for the purpose of remarketing (in encrypted form); companies, which ensure a smooth purchase process (Paypal, delivery services, etc.); but only in moderation, which is necessary for the successful execution of the order; pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče ipd.).

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z njimi skladno z evropsko zakonodajo.

Privolitev

Z uporabo spletnih mest ponudnika se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Povezava z družbenimi omrežji

S klikom na ikono posameznega družbenega omrežja (Facebook, Instagram, …), ki se nahaja na spletnih straneh ponudnika, uporabnik lahko preprosto dostopa do profilov ponudnika na družbenih omrežjih in objav drugih profilov na družbenih omrežjih z vsebino, vezano na dejavnost ponudnika. Klik na te gumbe-ikone družbenemu omrežju omogoča, da uporabniku hitro ponudi relevantne informacije, glede na uporabnikovo spletno aktivnost

Sprememba pravil zasebnost

Ponudnik si pridržuje pravico, da lahko po lastni presoji kadarkoli spremeni svojo politiko o zasebnosti in posodobi ter spremeni ta pravilnik o zasebnosti. Zato vam svetujemo, da ta pravilnik o zasebnosti redno pregledujete. Ponudnik vas bo obvestil o spremembah teh Pravil zasebnosti po e-pošti le v primeru, da gre za bistvene spremembe, ki vplivajo na obdelavo osebnih podatkov.

Contact

EHO PR, Elizabeta Bobnar Najzer, s.p., Drenik Street 18, 1000 Ljubljana. registration number 3545555000, Ljubljana, Slovenia, of the day 18. 05. 2009; Tax number SI47746971. Any questions about privacy and the processing of personal data can be addressed to info@center-grabovoi.si

Websites https://www.center-grabovoi.si in https://edu.center-grabovoi.si/membershipsportal are part of the EHO PR offer, Elizabeta Bobnar Najzer, s. p., Drenik Street 18, 1000 Ljubljana.

EHO PR, Elizabeta Bobnar Najzer, s. p., Drenik Street 18, 1000 Ljubljana

Last change 1. 12. 2020.